3

Daniel Ricciardo

Biografi

Biografi

I likhet med Carlos Sainz startet Daniel Ricciardo sin Formel 1-karriere som en del av Red Bull-akademiet. I 2011 betalte Red Bull HRT for at Ricciardo skulle få kjøre for dem fra og med Storbritannia Grand Prix og resten av sesongen. Fra 2012 til 2013 kjørte Ricciardo for Red Bulls søsterlag, Toro Rosso. Ricciardo gjorde inntrykk allerede fra første løp da han kjørte forbi lagkameraet Jean-Éric Vergne på siste runden av sitt hjemmeløp i Australia. Han fikk dermed også sine to første mesterskapspoeng.

Ricciardo overtok Mark Webber sitt sete hos Red Bull før 2014-sesongen. Han kvalifiserte på andre plass i løpets første sesong i Australia. Til sammen har 17 førere fra Australia kjørt i Formel 1, men ingen av dem har fullført på podiumet i hjemlandet sitt. Denne tradisjonen brøt tilsynelatende Ricciardo da han fullførte løpet på andre plass. Han ble imidlertid diskvalifisert da det viste seg at Red Bull-bilen brukte mer drivstoff pr time enn det som var innenfor reglementet. Ricciardos første sesong i Red Bull endte på en imponerende tredjeplass, hele 71 poeng foran regjerende mester og lagkamerat, Sebastian Vettel.

Etter fem sesonger med til sammen syv seire hos Red Bull, byttet Ricciardo lag til Renault i forkant av 2019-sesongen. Australierens inntog hos det franske laget skulle være en ny vår for laget, som var en del av midtfeltet i flere sesonger. Ricciardos første sesong for Renault ble imidlertid relativt skuffende, og avsluttet sesongen på niende plass. 2020-sesongen endte langt bedre, hvor han fullførte på femte plass, kun 6 poeng bak Sergio Perez på fjerde.

Ricciardo byttet lag til McLaren i forkant av 2021-sesongen. Sesongen startet imponerende, men fikk en dupp utover i sesongen. Likevel tok Ricciardo sin første seier siden Red Bull-dagene, og McLarens første seier siden 2012 da han vant Italia Grand Prix. Sesongen endte på en åttende plass, og han fullførte kun på podiumet den ene gangen i Italia.

Daniel Ricciardo kjennetegnes som en fører som er fair, og står for noen av de mest spektakulære forbikjøringene da han regnes som en av dem i feltet som er i stand til å bremse senest. Når han ikke sitter bak rattet har han en personlighet man legger merke til. Han byr alltid på seg selv, enten det er en vits, ord eller ansiktsuttrykk.