4

Lando Norris

Biografi

Lando Norris fikk sin Formel 1-debut i 2019 under sesongens åpningsløp i Australia. Enkelte stilte spørsmål ved McLarens valg av fører etter at Fernando Alonso forlot sporten, og det ble stilt spørsmål ved om Norris fikk plass på laget som en følge en økonomiske midler fra hans far. Han hadde en imponerende kvalifiseringsstatistikk sammenlignet med hans lagkamerat, Carlos Sainz. Deler av sesongen var preget av mekaniske feil hos McLaren. Under 2019 Belgia Grand Prix lå Norris på en imponerende femte plass frem til motorproblemer førte til at han fullførte utenfor poengene. Sesongen endte på en 11. plass med 49 poeng.

2020-sesongen startet i Østerrike som en følge av koronapandemien, og etter at Hamilton ble tildelt en tidsstraff etter løpet endte Norris på en imponerende tredje plass. I løpet av sesongen ble poengsamlingen bedre enn i 2019. Sesongen endte på en niende plass med 97 poeng. Poengdifferansen til lagkamerat Sainz ble også kuttet ned til kun åtte poeng (sammenlignet med 47 poeng differanse i 2019-sesongen).

Carlos Sainz forlot McLaren til fordel for Ferrari i forkant av 2021-sesongen, og australieren Daniel Ricciardo tok hans plass. Norris fullførte første løp på fjerde plass, og sesongen-starten var hans beste til nå. I etterkant av Storbritannia Grand Prix lå han på en tredje plass i sammendraget, med kun Lewis Hamilton og Max Verstappen foran seg. Under Russland Grand Prix kvalifiserte han til pole position, og holdt lenge Hamilton bak seg, til tross for at Mercedesen er en raskere bil. Da det mot slutten av løpet begynte å regne valgte Norris å ikke skifte dekk til intermediates, og var svært nære ved å kjøre inn i veggen. Norris endte til slutt opp på en syvende plass i løpet, etter noen hektiske siste runder. Han fullførte sesongen på til slutt på sjette plass.

Norris er også en aktiv sim-racer, og streamer løp med ujevne mellomrom på streamingtjenesten Twitch. Han har startet e-sportlaget Team Quadrant.